Łosoś w polewie masala - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Łosoś w polewie masala

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    13 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 8 Filety z łososia

  • 140 g Ketchup

  • 40 g Imbir

  • 4 goździk Czosnek

  • 6 cl Słodki sos sojowy

  • 6 g Mieszanka garam masala

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Wlej wodę do zbiornika. Włóż tacę grillową do urządzenia, patelnię wyłóż arkuszem papieru do pieczenia i umieść na nim filety łososia. Ustaw tryb GOTOWANIE NA PARZE i gotuj przez 5 minut.

  • 8 Filety z łososia

Etap 2 /3

W misce wymieszaj wszystkie pozostałe składniki.

  • 140g Ketchup
  • 40g Imbir
  • 4goździk Czosnek
  • 6cl Słodki sos sojowy
  • 6g Mieszanka garam masala

Etap 3 /3

Pokryj łososia zawartością miski, a następnie ustaw tryb PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz przez 8 minut.